No USB
« on: October 27, 2015, 03:01:38 pm »
Hi Guys

Just installed LibrePilot on my windows 10 and tried to connect my CC3D FC. The thing is there are no options for USB in the connections dropdown. Anything I've missed?

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #1 on: October 27, 2015, 05:18:06 pm »
Hi,

Did the connexion worked before ?
Do you heard sound when you plug device ?

What appends if you do :
- hit Rescue button in Firmware tab
- connect board

Re: No USB
« Reply #2 on: October 27, 2015, 06:25:18 pm »
Did you have something besides OP firmware on it?  If you did, you will need to do an SBL procedure to write the LP bootloader on it.

Re: No USB
« Reply #3 on: October 27, 2015, 06:35:20 pm »
It was working before I installed LibrePilot on the Mac... After updating it, the green light has remained static will not connect even though I can hear usual sounds when I connect USB. Swapped to Windows and no connection. Rescue just times out. Looks like I will have to find my FTDI and rewrite the bootloader. :(

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #4 on: October 27, 2015, 07:54:59 pm »
Green led static looks normal because connected to power.

How about the blue one (Status)?

Re: No USB
« Reply #5 on: October 28, 2015, 11:12:27 am »
Green led static looks normal because connected to power.

How about the blue one (Status)?

The blue one is solid too

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #6 on: October 28, 2015, 12:58:10 pm »
Blue led should be blinking fast while boot

Re: No USB
« Reply #7 on: October 28, 2015, 02:50:17 pm »
Blue led should be blinking fast while boot

Blue light blinks very slowly

Re: No USB
« Reply #8 on: October 28, 2015, 02:53:35 pm »
Try this
1) Control Panel -> Device Manager
2) Expand "Universal Serial Bus controllers"
3) Most likely you will have one or more"USB Composite Device"
4) Right click -> Properties each "USB Composite Device" listed and note its "Location", each has a unique location.
5) Plug in CC3D, do not launch GCS.
6) You now have one new "USB Composite Device", Identity which one is the new one by Right click -> Properties
7) Uninstall this new "USB Composite Device" ie your CC3D by Right click -> Uninstall
8) Unplug CC3D from USB Port
9) Plug in CC3D and let windows reinstall driver.
10) Launch GCS, all should be good now.

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #9 on: October 28, 2015, 02:57:54 pm »
With slow fading blue led looks like you are in bootloader mode and no firmware loaded.

Re: No USB
« Reply #10 on: October 28, 2015, 03:20:28 pm »
Try this
1) Control Panel -> Device Manager
2) Expand "Universal Serial Bus controllers"
3) Most likely you will have one or more"USB Composite Device"
4) Right click -> Properties each "USB Composite Device" listed and note its "Location", each has a unique location.
5) Plug in CC3D, do not launch GCS.
6) You now have one new "USB Composite Device", Identity which one is the new one by Right click -> Properties
7) Uninstall this new "USB Composite Device" ie your CC3D by Right click -> Uninstall
8) Unplug CC3D from USB Port
9) Plug in CC3D and let windows reinstall driver.
10) Launch GCS, all should be good now.

Already been down that route... Just gone back to the Mac and same thing - not being recognised!

With slow fading blue led looks like you are in bootloader mode and no firmware loaded.

Looking like the most obvious verdict... It's how to get out of it is the problem.

This FC was meant to be going into an acro quad I'm working on.

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #11 on: October 28, 2015, 03:55:21 pm »
Maybe :

- Disconnect board
- Hit Upgrade&Erase button
- Connect board

Re: No USB
« Reply #12 on: October 28, 2015, 04:10:45 pm »
Maybe :

- Disconnect board
- Hit Upgrade&Erase button
- Connect board


Just tried that and... It worked! :) . Can connect on both OS platforms now. Was that simple!

Thanks for your help  ;D

f5soh

  • *****
  • 4007
    • LibrePilot
Re: No USB
« Reply #13 on: October 28, 2015, 06:11:32 pm »
Hummm you miss that on a previous post :P

The tip is disconnect before hit button

Finally solved  ;D

Re: No USB
« Reply #14 on: October 29, 2015, 12:59:44 am »
 ;D