f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #30 on: January 02, 2016, 05:24:06 pm »
After a fresh Upgrade&Erase connecting to Gcs is ok ?

Issue appears after setting some power ?

Brian

  • *
  • 118
Re: OpLink trouble
« Reply #31 on: January 02, 2016, 06:06:00 pm »
I ordered a couple of OPLMs from Banggood a while back, and it appears that one of them also has a hardware problem, although I haven't tested it enough to confirm or to figure out what the problem is.

If it is a problem after adding power to the modem, it is likely a bad modem module.

Martyc

  • *
  • 14
Re: OpLink trouble
« Reply #32 on: January 02, 2016, 09:14:08 pm »
After a fresh Upgrade&Erase connecting to Gcs is ok ?

Issue appears after setting some power ?

Yes, after a fresh upgrade i can change most settings except the power setting.
As soon as i set power to something other than 0 it no longer stays connected.

I've ordered another oplink from another provider to see if it's just a duff one.


f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #33 on: January 02, 2016, 10:36:32 pm »
So like Brian say, it's a hardware issue with modem....

If you are lucky, try to see if there is a bad solder join or a short on RF modem side.

Martyc

  • *
  • 14
Re: OpLink trouble
« Reply #34 on: January 07, 2016, 07:53:26 pm »
Ok. finally sorted. It was a dodgy board from banggood.
They sent me a second board and it works fine as does a board I got from unmanned tech.

In business now. :)

Re: OpLink trouble
« Reply #35 on: January 23, 2016, 02:04:17 pm »
Pleas help .I make all latest upgrade on my oplink mini and Revolution and all stup like from instruction and I have great conection (betwin Revolution and oplink mini ) but I can't setup rc control.

I check ppm on my rc station (hitec aurora 9x) and all works when I test ppm whit other ppm device.

For signal wire I use last wire on flexi port (picture). Did I miss something ?????



That is my setup :

Oplink Rc side as coordinator. Flexi port with PPM from radio
Revo side as slave

****************************************­******
Oplink PPM only setup - Rc transmitter module -
- set channel range
- set power
- no need to set baudrate, is 9600 for PPM Only
- check "PPM only"
- set as "Coordinator"
- save and reboot
- note Oplm ID

****************************************­******
Revo setup - Receiver
- set channel range
- set power
- no need to set baudrate, is 9600 for PPM Only
- check "PPM only"
- set OPLM ID - Rc side - previously noted
- save & reboot
- power Oplink, Revo display Connected
« Last Edit: January 23, 2016, 02:11:17 pm by Crolaser »

f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #36 on: January 23, 2016, 02:20:15 pm »
No need to copy paste instructions but better post screenshots from OPlink tab with Oplink connected and next Revo connected.

Re: OpLink trouble
« Reply #37 on: January 23, 2016, 02:39:31 pm »
thanks

f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #38 on: January 23, 2016, 02:59:57 pm »
The Oplink connected to Rc radio (coordinator) should not have any coord Id set, leave blank.

How many channel do you send from your Aurora?. Choose 8 channels max.

Without configuration needed into RcInput you can check the receiver activity when you move sticks.

Re: OpLink trouble
« Reply #39 on: January 23, 2016, 03:31:32 pm »
i leave coord id blank , in aurora chanel 8 and 9 is set to null but i still dont have conection .
picture from oplink is in attach.

f5soh thanks on your time and help .


f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #40 on: January 23, 2016, 03:44:50 pm »
I think i have found the issue

Try the firmware attached.
- Rescue
- Connect Oplink
- Open/load file attached
- Flash

No need to erase settings.

Re: OpLink trouble
« Reply #41 on: January 23, 2016, 05:21:28 pm »
Thanks .now i am out of home i will test tomorow and report.
Regards Zlatko

Re: OpLink trouble
« Reply #42 on: January 24, 2016, 02:19:20 pm »
I think i have found the issue

Try the firmware attached.
- Rescue
- Connect Oplink
- Open/load file attached
- Flash

No need to erase settings.

thanks my friend

on the field receiver activity i dont see any change but i can setup aurora 9 and all works.

great yob .

regards Zlatko

f5soh

  • *****
  • 3907
    • LibrePilot
Re: OpLink trouble
« Reply #43 on: January 24, 2016, 02:28:00 pm »
Great :)

I tested here but that confirm that the aurora send a ppm stream with 9 channels.
The max channel supported by Oplink is 8, this means all channels above 8 are ignored. (in your case ch9 value)

Thanks for report,
Laurent

Re: OpLink trouble
« Reply #44 on: January 29, 2016, 01:27:56 am »
i got ancient mx-16s fitted with oplink and cant do stick configuration.
it has 8 channels...
Could that help in my case?