Re: INS13 indoor
« Reply #15 on: June 25, 2017, 10:23:22 am »
What numbers do you have your aux mag board orientation set to?  Test for correct board orientation on Attitude -> Magnetometer page.  All three bars must be centered within say +-3 no matter how you rotate the quad.  Did you try 0,180,0 yet?

Mateusz

  • *
  • 768
Re: INS13 indoor
« Reply #16 on: June 25, 2017, 10:43:43 am »
OK, so what should I do? The copter is on the ground in both situations. On INS13 attitude scope (up right) looks weird and copter isn't flying. What I'm missing? Thanks!

Why not to configure scopes to show MagSensor and AuxMagSensor ? Both sensors should behave the same on scopes if you rotate aircraft. See attached screenshot.


    ...
    • Make sure external magnetometer behaves the same way as internal one on scopes
    ...

Re: INS13 indoor
« Reply #17 on: June 25, 2017, 10:57:40 am »
Hi, after loading a next fw r335 (25.05.2017) and recalibrate everything (except temp drift), things got better, see pictures
1. mag settings page
2. scopes in complementary+mag (aux mag used)
3. scopes in INS13indoor (aux mag used)
Looks better isn't it?
Now PFD is stable.

Re: INS13 indoor
« Reply #18 on: June 26, 2017, 07:08:13 pm »
Switching to next branch solved some issues, but now:
1. WS281x Led not working anymore
2. When flying in stabilized and switching to althold, bird falls out of the sky
any ideas?
Appreciated.

f5soh

  • *****
  • 3875
    • LibrePilot
Re: INS13 indoor
« Reply #19 on: June 26, 2017, 10:11:00 pm »
WS281x led works perfectly here using a Revo flashed with current Next branch and connected to the FlexiIOpin3

Double check your config, same for AltitudeHold

Re: INS13 indoor
« Reply #20 on: June 26, 2017, 10:20:22 pm »
On servo 6 is not working, on 16.09 fw WS281x led works fine, no flexiIOpin3 on mini revo clone.
Thanks for you're answers.
« Last Edit: June 26, 2017, 11:54:38 pm by octavvian »

mr_w

  • *
  • 124
Re: INS13 indoor
« Reply #21 on: June 27, 2017, 12:12:48 am »
This seems to be caused by servo pin driver changes for dshot mode. ws2811 switches to gpio, but servo driver switches it back later to timer output (this was not the case in 16.09). Anyway, can you try switching bank mode for servo 6 out to dshot, given it does not conflict with your esc setup?

That will make servo driver also use gpio instead of timer out for that pin? That should be just workaround :)

Re: INS13 indoor
« Reply #22 on: June 27, 2017, 12:53:11 am »
This seems to be caused by servo pin driver changes for dshot mode. ws2811 switches to gpio, but servo driver switches it back later to timer output (this was not the case in 16.09). Anyway, can you try switching bank mode for servo 6 out to dshot, given it does not conflict with your esc setup?

That will make servo driver also use gpio instead of timer out for that pin? That should be just workaround :)
Hi, I just tried that, it light's up but only some white and yellow colors, far from what was showing in 16.09, dshot is set to 150khz.

mr_w

  • *
  • 124
Re: INS13 indoor
« Reply #23 on: June 27, 2017, 01:17:07 am »
I'm pretty sure I get short white blinks for disarmed and slightly longer yellow for input error such as when I leave the tx off.

https://librepilot.atlassian.net/wiki/display/LPDOC/Setup+WS281x+Led

Re: INS13 indoor
« Reply #24 on: June 27, 2017, 01:31:38 am »
Exactly!  :) But none of the rest warnings. Gues is something, better then nothing.

mr_w

  • *
  • 124
Re: INS13 indoor
« Reply #25 on: June 27, 2017, 01:41:04 am »
What are the other warnings you actually have?

Re: INS13 indoor
« Reply #26 on: June 27, 2017, 08:41:59 am »
What are the other warnings you actually have?

GPS -red
MAG - orange
INPUT - orange
led is showing yellow with white flashes.
 see vid
{https://youtu.be/zYBVIhZvHBs}

Re: INS13 indoor
« Reply #27 on: June 27, 2017, 04:02:35 pm »
GPS -red
MAG - orange
INPUT - orange
led is showing yellow with white flashes.
 see vid
{https://youtu.be/zYBVIhZvHBs}

GPS is the one thing that INS13Indoor doesn't use.
I would recalibrate mag.  It should be green, but sitting on ground sometimes it is not.
Input orange says your transmitter was switched off.

Re: INS13 indoor
« Reply #28 on: June 27, 2017, 07:00:06 pm »
GPS -red
MAG - orange
INPUT - orange
led is showing yellow with white flashes.
 see vid
{https://youtu.be/zYBVIhZvHBs}

GPS is the one thing that INS13Indoor doesn't use.
I would recalibrate mag.  It should be green, but sitting on ground sometimes it is not.
Input orange says your transmitter was switched off.

Hi, all that are true, but the problem here is that using last |next branch| fw, a mini revo clone (no FlexiIOpins) and a WS2812 LED connected on servo 6 output, the led doesn't show messages like {https://librepilot.atlassian.net/wiki/display/LPDOC/Setup+WS281x+Led}.
In fact with servo bank set to PWM is not showing anything, but with bank set to dshot, the LED is working like in the vid {https://youtu.be/zYBVIhZvHBs} mostly yellow with some white flashes....

Re: INS13 indoor
« Reply #29 on: June 27, 2017, 07:29:16 pm »
I recall seeing an issue with the 2811 LED support in next.  @Mr_w provided a work around.

Edit:  Ahhh...  Just above, here in this thread.  It doesn't work around your issue well enough?  Maybe go back to an older version for now?
https://forum.librepilot.org/index.php?topic=3576.msg24594#msg24594
« Last Edit: June 27, 2017, 07:35:46 pm by TheOtherCliff »