Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« on: February 08, 2017, 10:24:35 am »
Hi Folks!

Actually i´ve been working on my first own build Quadcopter. The FC is LibrePilot with an Revolution-Board.

Yesterday evening i´ve tried to configure my MicroMinimOSD with the instructions on the Wiki-Page (https://librepilot.atlassian.net/wiki/display/LPDOC/MWOSD+Setup)

I have download the latest sources from the Github repository (https://github.com/ShikOfTheRa/scarab-osd/tree/v1.6), download and install Arduino.
But in the config.h-File, there is no "//#define LIBREPLOT " Parameter?!

So i must (...) configure my OSD with the Config-Tool and the MWOSD-Gui that works for me (and i hope that works overall).  :)

Is this an old entry on the Wiki-Page or have i missed or misunderstand something?  ???

mr_w

  • *
  • 116
Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #1 on: February 08, 2017, 11:17:57 am »
Hi,

v1.6 is not the latest one.

Please use https://github.com/ShikOfTheRa/scarab-osd/tree/master


Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #2 on: February 08, 2017, 07:53:03 pm »
Oh thx!  ;D

Updated 10 hours ago....no wonder it wasn't there yesterday!?!  ;)

But: Must i configure it again with Arduino or is it ok that i made it with the Config Tool and MWosd GUI?
(I can't test it....waiting for the TX to arrive....  ::) )

f5soh

  • *****
  • 3799
    • LibrePilot
Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #3 on: February 08, 2017, 09:13:59 pm »
No need the VTx, you just need to connect the Video output connector to the composite input in your TV / Googles / Video capture USB stick.

Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #4 on: February 09, 2017, 07:07:49 am »
You´re right....there is no need to wait but... i can wait till i´m not ready with my Quad at all....  ;)
And the message from DHL informed me, that the VTx arrived today - hopefully.

But have i understand the Wiki right?
Are there two ways to configure the OSD: With Arduino OR with the Config Tool?
Or must i do this booth (first Arduino and then the Config Tool)?

f5soh

  • *****
  • 3799
    • LibrePilot
Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #5 on: February 09, 2017, 07:20:49 am »
Are there two ways to configure the OSD: With Arduino OR with the Config Tool?
Or must i do this booth (first Arduino and then the Config Tool)?

There is two ways for flashing you can simply use the hex file from page, use the Configtool for flashing and download the OSD_Gui that matches the firmware.
Not the very latest osd version but works.

OR

configure / compile / flash from source using Arduino.

mr_w

  • *
  • 116
Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #6 on: February 09, 2017, 10:37:09 am »
I suppose you will need to use Arduino if you use master branch instead of v1.6 (where hex is prebuilt).


Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #7 on: February 10, 2017, 09:51:28 am »
OK, i´ve flashed it with Arduino and the newest Version.
Tested it - perhaps - next Sunday....hope it works !  :D

Re: Configuration MWOSD - LP Entry missing in Config.h
« Reply #8 on: February 13, 2017, 07:23:41 am »
I must Change the Fonts but it works great!!
Thx a lot.